Bantuan Kewangan Warga OKU UiTM (BKWO-UiTM)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Yang Berbahagia Dato' Seri/Datin Seri/Dato'/Datin/Prof/Prof. Madya/Dr/Tuan/Puan

Kepada semua warga OKU UiTM, permohonan Bantuan Kewangan Warga OKU UiTM (BKWO-UiTM) telah dibuka mulai 2 April 2021 sehingga 18 April 2021.

Bantuan ini adalah hasil daripada inisiatif prihatin UiTM melalui Tabung Cakna OKU UiTM yang telah ditubuhkan pada Mac 2020.

Justeru itu semua warga OKU UiTM seperti berikut dipelawa untuk memohon BKWO-UiTM:

1. Pelajar OKU (berstatus aktif)
    2. Staf OKU (Tetap atau Kontrak)
    3. Staf  Mempunyai Tanggungan OKU (Pasangan /Anak Kandung / Anak Angkat / Ibu Bapa / Adik Beradik Kandung) menetap bersama.

Bersama ini disertakan borang permohonan. Maklumat lanjut juga boleh didapati di laman web:

UNIT PERKHIDMATAN ORANG KURANG UPAYA (UPO) UiTM

Dikesempatan ini juga pihak UPO UiTM ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada semua para penderma budiman diatas sumbangan dan sokongan berterusan bagi pemerkasaan OKU UiTM.

“PRIHATIN RAKYAT: DARURAT MEMERANGI COVID-19”

“BERKHIDMAT UNTUK NEGARA”

"PENYERTAAN OKU: TIADA YANG TERTINGGAL DALAM AGENDA

PEMBANGUNAN 2030"